Directie magnetizare

Cum sunt magnetizati magnetii? Unde sunt polii?

Mai jos vei gasi un rezumat al diferitelor forme ale magnetului si directiile sale de magnetizare. Pentru fiecare forma de magnet, iti aratam ce directie de magnetizare poti gasi in magazinul nostru online si un link direct catre produsele relevante.
Daca nu poti gasi un magnet cu dimensiunile tale specifice in magazinul nostru, poti solicita un produs personalizat. Poti completa si trimite formularul online si te vom contacta cu oferta noastra cat mai curand posibil.

Magnetizarea are loc in timpul procesului de modelare a magnetului, ceea ce inseamna ca nu exista magneti fara poli. Mai jos vei gasi informatii despre magnetizarea magnetilor nostri in functie de forma lor.

Mentionam ca polul nord este reprezentat de culoarea rosie, iar polul sud de culoarea albastra.

Magneti disc

  • Magnetizare axiala

In mod implicit, polii discurilor neodim si de ferita sunt situati pe suprafata circulara. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor disc magnetizati axial.

  • Magnetizare diametrala

Cativa dintre magnetii nostri disc de neodim au o magnetizare paralela cu diametrul. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor disc magnetizati diametral.

Magneti cilindru

  • Magnetizare axiala

In mod implicit, polii magnetilor nostri cilindrici de neodim se afla pe suprafata circulara. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor cilindrici magnetizati axial.

  • Magnetizare diametrala

Doar cativa magneti cilindrici de neodim au o magnetizare paralela cu diametrul. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor cilindrici magnetizati diametral.

Magneti inel

  • Magnetizare axiala

Magnetii nostri inel de neodim si ferita sunt magnetizati axial, cu exceptia cazului in care se mentioneaza altfel. Asta inseamna ca directia axei nord-sud este paralela cu diametrul. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor inelari cu magnetizare axiala.

  • Magnetizare diametrala

O magnetizare mai rara, avem totusi cateva modele in gama noastra de magneti inel. Daca un magnet inelar este magnetizat diametral, inseamna ca directia axei nord-sud este paralela cu inaltimea. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor inelari cu magnetizare diametrala.

Magneti bloc

Magnetii bloc sunt magnetizati in mod normal prin inaltime (axial). Polii magnetilor bloc de neodim si ferita din magazinul nostru sunt de obicei localizati pe cele mai mari suprafete. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor bloc cu magnetizare axiala.

Doar cativa dintre magnetii nostri neodim bloc sunt magnetizati pe lungime, in directie longitudinala. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor bloc cu magnetizare pe lungime.

Magneti cub

Polii magnetilor cubici de neodim sunt situati pe 2 laturi opuse. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor cubici.

Magneti sfera

Magnetii sfera de neodim au, de asemenea, 2 poli opusi, la fel ca globul. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor sfera.

Magneti Conici

Polii magnetilor conici de neodim sunt situati pe suprafetele circulare. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor conici.

Magneti tip oala

  • Magnetizare axiala

In interiorul magnetilor tip oala sunt magneti magnetizati axial din neodim sau ferita. Astfel polul nord poate fi situat pe partea „deschisa”, iar polul sud acoperit de oala de otel. De asemenea, si invers. Aceasta oala de otel determina o abatere a polilor, obtinandu-se un camp magnetic cu concentratia fortei de atractie pe latura in care magnetul prinde. Prin urmare, forta de atractie este mai mare la acesti magneti. Urmeaza linkul pentru o prezentare generala a tuturor magnetilor tip oala.

Folii si benzi magnetice

Directia magnetizarii se schimba la fiecare cativa milimetri, astfel incat polii nord si sud sunt dispusi in dungi. Acest lucru duce la o forta adeziva crescuta la contactul direct cu suprafetele feromagnetice. Magnetizarea lamelara influenteaza cat de compatibila este banda magnetica in contact cu alta banda magnetica.

La banda magnetica realizata din strontiu de ferita, magnetizarea lamelara se desfasoara paralel cu lungimea benzii. Se poate vizualiza acest lucru cu un detector de flux magnetic.